Ensio - Ensitietoa uniapneastasi

Oletko saanut tietää sairastavasi uniapneaa?

Ensitietoa uniapneasta

Pelkkä nimi sairaudelle

ei arjessa riitä,

vaikka se ja hoito arkea helpottaakin.


Jos et koe vielä olevasi ihan sinut sairautesi kanssa ja

 • kaipaat lisävinkkejä arkeen
 • tietoa sairaudesta ja sen vaikutuksista kehoosi
 • käytännön neuvoja arkeen

– on tämä verkkokurssi tarkoitettu juuri sinulle!

Tämä verkkokurssi on tarkoitettu juuri sinulle, joka et ehkä ole saanut tarpeeksi ohjausta ja neuvontaa terveydenhuollon ammattilaisilta.

Nyt on oikea aika panostaa itseesi ja omaan hyvinvointiisi,

aloitetaan matka yhdessä!

Verkkokurssia ovat toteuttaneet terveydenhuollon osaajat ja kurssin tarkoituksena ei ole diagnosoida sairautta, vaan antaa sinulle:


 • työkaluja arkeen ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin
 • sinulle tehty paketti, ensitietosisällöksi
 • vahvistamaan omaa tietotaitoasi sairaudestasi ja sen hoidosta
 • tekemään sinusta oman sairautesi asiantuntija

Katso videolta lisätietoa.

Klikkaa äänet päälle.

Verkkokurssin sisältö:

 • Ensitietoa uniapneastasi -verkkokurssiin on koottu 4 laajaa sisältökokonaisuutta, jotka antavat sinulle konkreettista tietoa ja vinkkejä omaan arkeesi.
 • Verkkokurssi vastaa moniin tyypillisimpiin kysymyksiin, joita uniapneaan sairastuneelle herää diagnoosin saamisen myötä.
 • Verkkokurssin tarkoituksena on nostaa esille myös ajatuksia, joita ei välttämättä heti tule mieleen tai uskalla kysyä ääneen.
 • Olemme koonneet sinulle myös useita hyödyllisiä linkkejä ja yhteystietoja sivustoille, joilta saat lisää luotettavaa tietoa sairautesi hoitoon sekä arjen hallintaan.
 • Verkkokurssi tarjoaa sinulle myös suoran linjan terveydenhuollon ammattilaiselle, joka vastaa kurssilaisten esittämiin kysymyksiin.

Kurssisisältö on käytettävissäsi sen ajan, jonka valitset. Kurssisisällön aika on rajattu, siitä syystä, että haluamme kannustaa sinua paneutumaan aktiivisesti oman hyvinvointisi tukemiseen!


Nyt on oikea aika panostaa itseesi ja omaan hyvinvointiisi, aloitetaan matka yhdessä!


Tämän kurssin ovat suunnitelleet terveydenhuollon ammattilaiset juuri sinun tueksesi, joka olet saanut tietää sairastavasi uniapneasairautta.


Tästä kurssista ei ehkä ole hyötyä sinulle, joka olet jo pitkään sairastanut uniapneaa ja tavannut useita ammattilaisia, jotka ovat neuvoneet sinua sairaudestasi, sen hoidosta, kuntoutuksesta, sekä antaneet sinulle vinkkejä sairauden vaikutuksesta fyysiseen tekemiseen, kehon palautumiseen, seksuaalisuuteen, parisuhteeseen, painonhallintaan, yhteiskunnan tarjoamiin tukiin yms. asioihin.

Tästä kurssista hyödyt, jos et ole saanut ensitietoa sairaudestasi tai, jos et ole tavannut terveydenhuollon asiantuntijoita ja saanut kattavaa tietopakettia uniapnean kuntoutuksen, itsehoidon ja sosiaalietuisuuksien kokonaisuudesta.

Verkkokurssi helpottaa arkeasi ja vastaa kysymyksiisi

esimerkiksi näistä aihealueista:

Miksi juuri minä sairastuin uniapneaan?

Onko cpap-hoito ainoa hoitomuoto?


Voiko uniapnean kanssa elää tavallista arkea?

Yhteiskunnan tarjoama tuki ja tulevaisuus

Ensitietoa uniapneastasi -verkkokurssin voit hankkia käyttöösi

joko 3 kk:n ajaksi tai vuodeksi.


Verkkokurssilla on runsaasti sisältöä. Jos jaksat sitoutua, ehdit käymään sen läpi 3 kuukauden aikana.


Miksi sitten hankkia sisältö käyttöön kokonaiseksi vuodeksi?


Verkkokurssin tärkeä ominaisuus on suora yhteys asiantuntijoihin.

Voit esittää asiantuntijoille kysymyksiä ja oppia myös muiden esittämistä kysymyksistä.


Kaikki asiat eivät ole välttämättä ajankohtaisia ensimmäisen 3 kuukauden aikana ja hankkimalla verkkokurssin kokonaiseksi vuodeksi, voit palata sisältöihin myöhemmin, jos ne tulevat omassa arjessasi

vastaan. Lisäksi suora linja asiantuntijoille on käytössäsi pidempään.


Ensio - Ensitietoa uniapneastasi maksaa vähemmän kuin kaksi vastaanottokäyntiä julkisessa terveydenhuollossa ja saat käyttöösi usean eri terveydenhuollon ammattilaisen tietotaitoa, sinulle koostetussa, helposti omassa arjessasi käytettävässä muodossa.

Tälle verkkokurssille on koottu terveysneuvontaa:

 • keuhkolääkäriltä, korvalääkäriltä ja neurologilta
 • unihoitajalta
 • kuntoutuksenohjaajalta
 • fysioterapeutilta
 • sosiaalityöntekijältä
 • ravitsemussuunnittelijalta
 • seksuaali- ja parisuhdeterapeutilta
 • psykiatriselta sairaanhoitajalta

Ostamalla oman kurssisisältösi saat käyttöösi

kattavan paketin helpottaman arkeasi sairautesi kanssa!

Kokemuksia verkkokurssista

Ensio - Ensitietoa uniapneastasi -kurssista sanottua:

 • "Koin voimakasta vastustusta siihen, että minulla on uniapnea-sairaus ja inhosin cpap-laitetta. Kurssi auttoi ymmärtämään, miksi tarvitsen hoitoa ja miten hoito arkeani helpottaa."
 • "Eihän sairaudesta nyt mitään verkkokurssia tarvita – kuinka väärässä sitä voikaan olla. Nyt tiedän, mistä oireeni johtuvat ja osaan kysyä oikeita kysymyksiä, kun tapaan ammattilaisia. Selviän myös arkisista ongelmista itse."
 • "Luulin, että riittää, kun käytän cpap-laitetta, mutta kurssilla olen huomannut, että on paljon asioita, joilla olen voinut helpottaa arkeani."
 • "Sanoin, että lääkäri kertoo kaiken tarpeellisen, mutta paljon on jäänyt sanomatta, kun en ole nähnyt lääkäriä."
 • "Tällä kurssilla tuli kyllä niin paljon tietoa, että en usko, että olisin koskaan saanut tätä kaikkea tietoa lääkäriltä."
 • "Minulla on hyvä unihoitaja, mutta ei jokaisesta asiasta kehtaa soittaa ja kysyä. Löysin täältä kurssilta monia vastauksia ja ymmärsin mistä omat tuntemukseni johtuvat."

Tule mukaan Ensitietoa uniapneastasi -verkkokurssille ja aloita matka oman sairautesi asiantuntijaksi!

Usein kysytyt kysymykset

Eikö kaikki tieto löydy ilmaiseksi netistä?

Usein ongelmana on, että kun ei tiedä, ei osaa etsiä tietoa oikeista asioista. Kurssin jälkeen osaat lisätä omaa tietoasi verkosta löytyvistä lähteistä. Kurssilla saat myös tietoa luotettavista lähteistä ja oikeita termejä tiedon etsintään.

Minulla on tosi hyvä lääkäri ja unihoitaja, jolle voin soittaa ja heiltä voin kysyä, jos tulee ongelmia.

Terveydenhuollon ammattilaisten tehtävänä on todeta sairaus ja antaa sen hoitoon oikeat hoitovälineet. Terveydenhuollon resurssit ovat kuitenkin rajalliset ja vastaanottokäynnillä ei välttämättä pysty käymään kaikkea läpi, tai saattaa olla, että asioita ei enää muista, kun asia itselle vielä niin uutta.

Olen kuullut sairaaloiden järjestävän ensitietopäiviä, saanko siellä saman tiedot?

Jotkut sairaalat järjestävät Ensitietopäiviä, joissa eri asiantuntijat pitävät lyhyen tietoiskun samankaltaisista asioista kuin tällä verkkokurssilla. Tällä verkkokurssilla sinulla kuitenkin on mahdollisuus käydä sisältöä läpi omassa tahdissasi, kiirehtimättä. Sinulla on myös mahdollisuus kysyä ja saada henkilökohtaisia neuvoja ammattialaisilta omiin kysymyksiisi.

Verkkokurssista on myös pyritty tekemään mahdollisimman käytännönläheinen, ja sisältö on muotoiltu palvelemaan juuri sinua.

Liity nyt

Ensio - Ensitietoa uniapneastasi -verkkokurssille ja

hanki itsellesi tiivis paketti,

juuri sinulle koottua tietoa omasta sairaudestasi!